Projekt

I både Gävle och Sandviken byggs många bostäder. Vi är otroligt stolta över att få vara en del i arbetet med att minska bostadsbristen i regionen samt att vi även får vara en del i stadsutvecklingen gällande arkitektur och miljömedvetenhet.

Aktuella projekt

Engesberg Gård

Engesberg Gård ligger nära havet och det fina Engesbergsbadet, med den fina skärgårdsnaturen runt knuten och ändå nära Gävle Stad. En attraktiv boendemiljö med promenadstråket ”Kustleden” nära fastigheten, liksom gång- och cykelväg mellan Gävle och Harkskär. I denna ombyggnadsetapp byggs huvudbyggnaden om till att inrymma 6 bostadslägenheter, och en ny komplementbyggnad uppförs som innehåller lägenhetsförråd och bilplatser i carport för de nya lägenheterna. Efter ombyggnad/renovering av huvudbyggnaden kommer det ursprungliga fasadutseendet från 1800-talet att återskapas till största möjliga mån.

Flytta in i Hedvigs trädgård - 37 lägenheter

Hedvigs trädgård – bara namnet sätter fantasin i rörelse. Så länge gävleborna kan minnas har just den här platsen fyllts av färger och dofter från blommor och örter. Här har liv spirat i rabatter och drivbänkar ända sedan 1800-talet. Nu finns möjlighet att reservera nyproducerade lägenheter i Hedvigslund på gränsen mellan Villastaden och Olsbacka i Gävle. Lägenheterna är moderna, ligger i framkant i form av miljö och komfort, fördelade i tre plan med hiss.
Exempel på färdigställda bostadsprojekt

Dalkarlen - Etapp 1

Byggnation för Etapp 1 i Kvarteret Dalkarlen pågår för fullt just nu och består av ett bostadsrättshus med 32 st lägenheter (2RoK + 3RoK) samt 3 st friköpta radhus. Fokus ligger på miljö, hållbarhet och funktionalitet. Stora grönområden på innergården och träfasad på stora delar av fastigheterna. Inflyttning i juni 2020.

Sörby Backe

På uppdrag av Gavlegårdarna byggde vi 117 lägenheter, varav 6 st i ett gruppboende samt restaurang- och butikslokaler på Sörby Backe i Gävle. Lägenheterna erbjuder 1-4 RoK, samtliga med balkong och vissa med inglasning. Husen stod klara för inflyttning under sommaren 2019.

BRF Takterassen

På söder i Gävle byggde vi ett trygghetsboende för dem över 70 som vill njuta av livet. Det är ett modernt och funktionellt boende med flera gemensamma utrymmen, aktiviteter och god service. Bostadsrättsföreningen Takterrassen stod klar för inflyttning sommaren 2017.

Vårdboende Åkersberga

Mitt i Åkersbergas centrum byggdes år 2017 ett nytt modernt äldreboende på uppdrag av Humana. Boendet innehåller 54 st lägenheter fördelade på tre våningsplan och har närhet till både grönområden och centrala funktioner. Huset är utformat med gemensamma utrymmen som skapar rum för aktiviteter, träning och social samvaro. Bland annat finns en egen spa-avdelning med frisörsalong samt ett välutrustat gym.

BRF Runstenen

Livfulla verksamheter, kraftfull arkitektur och en stor variation av boende gör kvarteret till en tydlig del av vägen in till Gävle. Runstenen utvecklas som en fortsättning på Södra Kungsgatans stadskaraktär. Den sista etappen av kvarteret byggdes färdigt hösten 2018. Nu finns där 51 st hyreslägenheter, 44 st bostadsrättslägenheter och 5 st friköpta stadsvillor som tillsammans gör området till en levande stadsdel.
Exempel på andra färdigställda projekt

LIDL Sandviken

Nybyggnad av livsmedelsbutik i Sandviken.

Toyota i Sandviken

Nybyggnation av bilhall med högt i tak och stora glaspartier. Även nybyggd serviceverkstad med allt som hör till bilverkstädernas krav på säkerhet och hållbarhet.